De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Rundvoort

Ligging

Oelegem (1,1 ha)

Landschap

Dit hooiland ligt in een authentiek stuk beekvallei van het Groot Schijn. Het is ons kleinste reservaat, maar is nochtans zeer gevarieerd: een bloemrijk hooiland omzoomd door ruigtes, een rietveld, een wilgenstruweel en opslag van els. Er zijn een aantal typische soorten te vinden, waaronder de bosrietzanger, sprinkhaanrietzanger, koekoeksbloem, kleine valeriaan, … Ook het omliggende landschap heeft nog een heel grote natuurwaarde, zodat we ons reservaatje nog zeker een heel stuk zullen kunnen uitbreiden. De Rundvoort ligt aan der rand van het Bleykhof. Een behoorlijk boscomplex doorsneden door het Schijn.  Het bleykhof grenst dan weer aan het Provinciaal domien Vrieselhof. 

Beheer

Dit reservaat wordt jaarlijks gemaaid begin augustus. Het hooi wordt gedurende een week gekeerd en gehooid om dan uiteindelijk tot balen geperst te worden.

Pareltjes

nachtegaal, kleine valeriaan, boomvalk, waterdrieblad, wespendief, egelsboterbloem, grote beervlinder, wateraardbei, avondrood

Toegankelijkheid

Het terrein is enkel toegankelijk onder begeleiding van een gids.

Contactpersoon

Dirk Van Tulder (conservator)
Hilde Van der Hallen (co-conservator)
Jan Dewilde tel 0475 50 08 80 (coördinator Kern De Drie Beemden)