De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Covidversie van Paddenoverzet 2021 in Schilde

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

De amfibiën zijn aan hun jaarlijkse trek begonnen.

Waar we bij vorige overzetacties enkel rekening moesten houden met de weersomstandigheden en de biologische klok van onze koudbloedige vrienden, zullen we in editie 16 van de paddenoverzet ook rekening moeten houden met Covid 19.

Hoe fijn en gezellig het de vorige jaren ook was, met een grote groep geïnteresseerden in de orangerie in het park van Schilde samenkomen, zal men van het goede te veel vinden.

Omwille van Covid 19 worden er nog geen publieke activiteiten toegestaan.

Wil je dit jaar de paddenoverzet in Schilde volgen dan zal zeker bij de start ervan de Paddenflits de enige methode zijn.

We beloven wel dat:

•diegenen die de vorige jaren verantwoordelijk waren voor een overzet, de amfibieën zullen overzetten. We gaan er alles aan doen om het werk van vorige jaren niet verloren te laten gaan

•we jullie op de hoogte houden van het verloop van de overzet via de Paddenflits. Heb je die in 2020 gekregen, geen nood dan valt die automatisch in je e-mail box. Kreeg je die nog niet dan kan je nog steeds inschrijven via de website van Natuurpunt Schijnbeemden

•als publieke activiteiten weer worden toegelaten - en dan hebben we het zowel over de opstartvergadering als de overzet zelf – we jullie via een speciale editie van de Paddenflits zullen verwittigen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de Paddenflits