De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Excursie met Hans Vermeulen : Aan de slag met de Natuur.flora

Terug naar lijst

Geplaatst door Wouter Henderickx op

Als je bewust naar wilde planten gaat kijken en begint met determineren, kom je vaak "groepjes" soorten tegen waartussen het moeilijk beslissen is: is dit nu een Paardenbloem of is het Biggenkruid? Is dit Paarse dovenetel of Hondsdraf? Voor een nauwkeurige determinatie bestaan talloze determinatiesleutels, maar voor beginners zijn die vaak verwarrend. 

Hans Vermeulen, lesgever bij Natuurpunt CVN en kenner van planten, (korst)mossen en paddenstoelen zag wat werkte en niet werkte en vanuit die kennis werkte hij 3 jaar aan een eigen Natuur.flora die vanaf dit jaar wordt uitgegeven.

Met deze determinatiesleutel kan je op een vlotte manier ruim 3.500 plantensoorten op naam kan brengen. De gids beschrijft ongeveer 1.800 inheemse soorten en daarbovenop vind je er alle exoten en tuinvlieders in terug die zijn waargenomen sinds 1951. Tijdens deze wandeling met auteur Hans Vermeulen leer je in de praktijk hoe je met de Natuur.flora moet werken.

Meebrengen

Je eigen Natuur.flora en ev. loep. Heb je de Natuur.flora nog niet, dan kan je hem ineens bestellen bij je inschrijving tegen de voordeelprijs van 26,55€. (ipv. 29,50€). Je ontvangt de flora op de excursie en betaalt dan geen postkosen. Meer info over de flora vind je op de winkelpagina. Nabestellen is niet mogelijk.

Praktisch

Dinsdag 6 juli 2021 van 19u-22u in de Drogenhofschuur, Schawijkstraat 105, 2520 Ranst

Het inschrijvingsgeld bedraagt 9,00€ (+ 26,55€ als je de Natuur.flora nu bestelt).

Info: Michel Levens 0473 99 26 78

Een activiteit van de Werkgroep Gidsen Zevenbergenbos

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven via deze link.Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging kun je de details terugvinden om over te gaan tot betaling. Opgelet: enkel na betaling ben je defintief ingeschreven.