De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Opennatuurdag voorjaarsbloei Zevenbergenbos

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Vanaf eind maart tot half april is het hoogtepunt van de bloei van de bosanemonen, slanke sleutelbloemen en vele andere voorjaarsbloeiers het Zevenbergenbos. De werkgroep Zevenbergenbos nodigt iedereen uit om dit uniek natuurlandschap in de korte bloeiperiode te bezoeken. Op zondag 2 april 2023 is het volledige natuurgebied vrij toegankelijk op de paden van 10u tot 17u30 om te genieten van de voorjaarsbloei.

Het vertrekpunt voor de vrije en geleide wandelingen is de Drogenhofschuur in de Schawijkstraat 105 te Ranst. Parkeergelegenheid is voorzien in de Driepikkelhoeveweg aan het kerkhof van Ranst, fietsenstallingen zijn voorzien aan de schuur. De geleide wandelingen zijn gratis. Instappen in de vrije wandellus kan ook aan het kasteel Zevenbergen, Kasteeldreef te Ranst.

Voor kinderen en gezinnen zijn er verschillende activiteiten. In de Drogenhofschuur zijn de kleine geheimen van de natuur zichtbaar met een stereomicroscoop.

Het terras van het natuurcafé “Drogenhofschuur” biedt een panoramisch uitzicht op de vlaspoel en het natuurgebied en het is er  heerlijk genieten van warme en koude dranken, soep en pannenkoeken.

In 2023 is het 25 jaar geleden dat Natuurpunt Werkgroep Zevenbergenbos het Zevenbergenbos in beheer nam. De opennatuurdag is daarmee ook een jubileumviering  en we zetten dit in de verf met een uitgebreid en aantrekkelijk programma:

  • 10u15: geleide wandeling "Biologisch waardevol bos"
  • 10u30, 11u, 14u en 14u45: geleide wandeling "Voorjaarsbloei"
  • 10u30 tot 16u: waterdiertjes Vlaspoel
  • 11u en 14u30: weetjeszoektocht voor het gezin en kinderen
  • 10u tot 16u30: de natuur onder de microscoop
  • 10u tot 16u30: vrij wandelen Drogenhofpad of uitgestippelde wandeling doorheen Zevenbergen
  • 10u tot 16u30: natuur opgenomen door een wildcamera
  • Doorlopend: Natuurcafé "Drogenhofschuur" met warme en koude dranken en de lekkerste pannenkoeken

Info: zevenbergenbos@natuurpunt.be of 0476 31 58 34