De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Paddenoverzetactie Schilde

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Het is nu nog eventjes te koud, maar ik het voorjaar is het weer zover: de jaarlijkse amfibieëntrek. Omwille van corona verliep die de vorige jaren in kleine kring, maar we hopen dat alles in 2023 opnieuw normaal verloopt.

In ieder geval denken we dat het raadzaam is de parate kennis terug op te krikken. Dat kan op de opstartvergadering van vrijdag 27 januari 2023. Omdat we voor een natje en een droogje zorgen is inschrijven verplicht. Klik hier om in te schrijven.

Kan je niet naar de opstartvergadering komen en ben je toch van plan om mee te komen overzetten, dan vind je de nodige informatie over de start van de actie in de paddenflits. Via diezelfde flits word je ook op de hoogte gehouden over de aantallen die worden overgezet. Krijg je deze flits nog niet, dan kan je je hier inschrijven.

De overzet gebeurt steeds onder leiding van één van onze ervaren vaste vrijwilligers en start zolang het nog duister genoeg is om 19u. Op deze manier kunnen we in ieder geval in het begin van de overzet de kleinere kinderen de kans geven om mee over te zetten. Als de dagen lengen zijn we verplicht de overzetactie te verlaten naar 20u omdat de trek steevast in het donker verloopt (vanaf 6/03 om 20u). Als je komt overzetten zorg dan voor de veiligheid van je kind en van jezelf en rust iedereen uit met een fluo-hesje, waterdichte laarzen en een zaklamp met opgeladen batterijen.

Praktisch

Voor de opstartvergadering

Wanneer: vrijdag 27 januari van 19u30 tot 21u30
Waar: Sint-Willebrorduslaan 29 te Schilde
Hoe: kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets, onze parking laat maximaal 20 wagens toe
Meebrengen: eventueel pen en papier
Inschrijven verplicht: klik hier

Voor de overzet

Wanneer: vanaf de datum zoals aangekondigd in de paddenflits om 19u stipt en vanaf 6/03 om 20u stipt
Waar: De Pont 45 te Schilde (de parking van de orangerie)
Meebrengen: fluohesje, waterdichte laarzen, vinyl handschoenen, zaklamp met opgeladen batterijen
Info: Lode Rubberecht 0475 57 80 24