De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Vleermuizenavond in het Fort van Borsbeek

Terug naar lijst

Geplaatst door Natuurpunt Schijnvallei op

Op de laatste zaterdag van september nodigen we iedereen uit op onze top-activiteit van het jaar: de vleermuizenavond. Net voor het fort afsluit voor de jaarlijkse winterrust, nemen we jullie nog eens mee in het fort en het leven van de vleermuizen.

Na een korte inleiding over de gewoontes van de vleermuis, neemt een van onze gidsen jullie mee door de gangen van het fort. Daar kan je kennismaken met de winterverblijfplaats én waarschijnlijk ook al enkele van de eerste gasten, een ervaring om niet te vergeten. Na de wandeling kan je nog even nablijven in ons bat-café en genieten van de jagende vleermuizen.

Praktisch

De twee bezoeksessies beginnen respectievelijk om 19u en 20u, in de eerste sessie van 19u voorzien we ook extra activiteiten voor de aanwezige kinderen. Voorzie waterdicht schoeisel (modder en plassen mogelijk) en een zaklamp (tegen 't donker). Kom liefst per fiets of te voet naar ons lokaal op het binnenplein van Fort 3, parkeren kan aan de rand van het fort.

Afspraakplaats: Lokaal Kern Borsbeek op het binnenplein van het Fort van Fort Borsbeek. Ingang via Vliegveldweg: bekijk op Google Maps of zie plannetje onderaan.

Inschrijving is verplicht, het aantal deelnemers per sessie is gelimiteerd. Leden van Natuurpunt en hun gezin komen gratis, aan niet-leden vragen we ter plaatse een kleine bijdrage van €5 (of €12 per gezin). Inschrijven voor sessie 1 kan hier, inschrijven voor sessie 2 kan hier.

Meer info

Stefan De Koninck, 0491 35 59 90

secretariaat, 03 354 55 06