De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Boeken

In onze winkel te Wijnegem, kan je onderstaande boeken steeds inkijken. Naast deze boeken bieden wij een assortiment van natuurgidsen en zoekkaarten aan. Ook boeken voor de kleinsten om de natuur te ontdekken,of om creatief mee aan de slag te gaan, hebben we in ons assortiment.

Kom gerust eens een kijkje nemen!

Meanderend van Scherpenberg tot Schelde: mens en natuur in de vallei van het Groot Schijn

Joke Bungeneers, Fik Denissen, Bram Van Ballaer, Walter Van der Avert, Jan Voet

Uitgegeven door Heemkundige Kring De Brakken

Jaar: 2001

Prijs: €15,00

Het boek beschrijft de loop van het Groot Schijn vanaf Westmalle tot Deurne met de belangrijke natuurgebieden en historische gebouwen langs haar oevers in Westmalle, Zoersel, Halle, Oelegem, Schilde, Wommelgem, Wijnegem en Deurne. Speciale aandacht gaat naar de benedenloop van het Schijn vanaf Deurne tot de Schelde, de vele zijarmen van het Schijn en de oude Herentalse Vaart uit de 15de eeuw. De toekomstvisie met een “Herstelplan voor een Schone Schijn” geniet algemene waardering. De lijst van “kaarten en plans” met bijna 300 verwijzingen naar schetsen en tekeningen van de volledige rivier of delen ervan, is ongemeen belangrijk voor verdere wetenschappelijke studie. Ook voor de doorsnee toerist die de streek wil verkennen is dit een aanrader.

 

Avifauna van de Schijnvallei met vogelnotities van 1949 tot 2005

Etienne Van Rooy

Uitgegeven door Natuurpunt Schijnvallei vzw

Jaar: 2006

Prijs: €10,00 ACTIEPRIJS: €5

Historisch en huidig overzicht van onze plaatselijke avifauna. Het boek bevat een schat aan informatie voor elke natuurliefhebber en de vaststelling dat er zelfs nu nog heel wat in de streek te zien is, al is veel, al te veel verdwenen.