De lokale Natuurpunt-afdeling voor 's Gravenwezel, Schilde, Oelegem, Ranst, Wommelgem, Borsbeek, Borgerhout, Deurne en Wijnegem.

Planten- en zwammenwerkgroep

De planten- & zwammenwerkgroep is zonder twijfel onze actiefste werkgroep. Op haar activiteiten is iedereen welkom, ook absolute beginners.

Het hele jaar door zijn er op dinsdagvoormiddag natuurexcursies, zowel in de eigen gebieden van de vereniging als in natuurgebieden en domeinbossen gelegen in de wijde omgeving. Naargelang het seizoen komen mossen, lichenen, planten en/of paddenstoelen aan bod.

In de lente en zomer zijn er op vrijdagvoormiddag planteninvetarisaties: inventarisatie en/of monitoring van diverse natuurgebieden. Ook interessante bermen kunnen aan de beurt komen.

Buiten de vermelde periode worden er, naargelang het seizoen en weersomstandigheden, mossen-, paddenstoelen of lichenenexcursies georganiseerd. Bij extreem slecht weer voorzien we eventueel binnenactiviteiten in het lokaal van de natuurgidsen van Schilde.

In de lente en de zomer organiseert de Plantenwerkgroep een 4-tal avondwandelingen in diverse natuurgebieden in de omgeving.

Om je op te geven voor de wekelijkse mailinglijst met de juiste afspraakplaats voor de activiteiten kan je mailen naar Staf Brusseleers of het secretariaat. De mensen die niet over e-mail beschikken kunnen voor informatie terecht op het secretariaat van Natuurpunt Schijnvallei (03/354.55.06) of bij Staf Brusseleers (contactgegevens hieronder).

Contactpersonen

Staf Brusseleers (coördinator) 0479/31.08.28
Karl Hellemans